Składniki

Spianata Calabrese Piccante Kraków
Spianata Calabrese to tradycyjne dojrzewające salami pochodzące z regionu Calabria. Spianata jest przygotowywana z najlepszego...
ser grana padano dop na tle pieca Kraków
Rodzaj włoskiego sera produkowany z mleka krowiego. Ser ten jest zaliczany do serów...
Włoska mąka typu "00" farina molino scoppettuollo z regionu Campania
Do przygotowania ciasta używamy wyłącznie włoskiej mąki, typu “00”, tzw. farina,  Farina typu...
Pomidory Pelati San Marzano DOP Kraków
San Marzano pomidory, są odmianą pomidorów śliwkowych. Uważane są przez wielu kucharzy na świecie za...
pancetta arrotolata Kraków
Pancetta jest to boczek wieprzowy , który jest przyprawiony solą, czarnym pieprzem oraz czasem innymi przyprawami. Pancetta...
salame napoli Kraków
Salami Napoli jest produkowane w Neapolu. Wyłącznie z mielonego mięsa wieprzowego: 70% chudego mięsa i 30% tłustego...
prosciutto crudo di parma Kraków
Szynka parmeńska (wł. Prosciutto di Parma) – rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej...
gorgonzola DOP Kraków
Gorgonzola – podpuszczkowy, miękki, dojrzewający niebieski ser pleśniowy pochodzący z północnych Włoch, z regionu Lombardia....
ser scamorza
Scamorza to tradycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Jest gładki i lśniący, tradycyjnie produkowany w kształcie...
Oliwa Extra Vergine Peperoncino Kraków
Oliwa Extra Vergine (inaczej olej oliwkowy) to oliwa o zmiennym zabarwieniu od złocistożółtego do żółtozielonego,...
Prosciutto Cotto Kraków
Szynka Prosciutto Cotto to wyjątkowa włoska szynka produkowana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Jest niezwykle...
pecorino Kraków
Pecorino – ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny, pochodzący z Włoch. Nazwa...