Pizzeria Vesuviana
Tel:
666-911-878
Pn – Cz : 11:00 – 20:30; Pt : 11:00 – 21:30
So : 12:00 – 21:30; Nd : 12:00 – 20:30
Pizzeria Vesuviana
Menu
O pizzy
Pizza Neapolitańska
Ciasto do Włoskiej Pizzy
Włoska Pizza i Calzone Kraków
Składniki
Obszar dostawy
Pizza Kraków Podgórze
Pizza Kraków Płaszów
Pizza Kraków Przewóz
Pizza Kraków Dąbie
Pizza Kraków Czyżyny
Pizza Kraków Grzegórzki
Pizza Kraków Kazimierz
Pizza Kraków Rybitwy
Pizza Kraków Zabłocie
Pizza Kraków Wola Duchacka Północ
Pizza Kraków Bagry
Pizza Kraków Stare Miasto Wschód
Zamów online
O nas
Pizza dla firm Kraków
Kontakt
Pizzeria Vesuviana
Menu
O pizzy
Pizza Neapolitańska
Ciasto do Włoskiej Pizzy
Włoska Pizza i Calzone Kraków
Składniki
Obszar dostawy
Pizza Kraków Podgórze
Pizza Kraków Płaszów
Pizza Kraków Przewóz
Pizza Kraków Dąbie
Pizza Kraków Czyżyny
Pizza Kraków Grzegórzki
Pizza Kraków Kazimierz
Pizza Kraków Rybitwy
Pizza Kraków Zabłocie
Pizza Kraków Wola Duchacka Północ
Pizza Kraków Bagry
Pizza Kraków Stare Miasto Wschód
Zamów online
O nas
Pizza dla firm Kraków
Kontakt
Składniki
Pizzeria Vesuviana Kraków
»
Składniki
Spianata Calabrese
Spianata Calabrese to tradycyjne dojrzewające salami pochodzące z regionu Calabria. Spianata jest przygotowywana z najlepszego...
Grana Padano D.O.P.
Rodzaj włoskiego sera produkowany z mleka krowiego. Ser ten jest zaliczany do serów...
Włoska mąka typu “00”
Do przygotowania ciasta używamy wyłącznie włoskiej mąki, typu “00”, tzw. farina, Farina typu...
Pomidory Pelati San Marzano D.O.P.
San Marzano pomidory, są odmianą pomidorów śliwkowych. Uważane są przez wielu kucharzy na świecie za...
Pancetta Arrotolata
Pancetta jest to boczek wieprzowy , który jest przyprawiony solą, czarnym pieprzem oraz czasem innymi przyprawami. Pancetta...
Salame Napoli
Salami Napoli jest produkowane w Neapolu. Wyłącznie z mielonego mięsa wieprzowego: 70% chudego mięsa i 30% tłustego...
Prosciutto Crudo di Parma
Szynka parmeńska (wł. Prosciutto di Parma) – rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej...
Gorgonzola D.O.P.
Gorgonzola – podpuszczkowy, miękki, dojrzewający niebieski ser pleśniowy pochodzący z północnych Włoch, z regionu Lombardia....
Scamorza Affumicata
Scamorza to tradycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Jest gładki i lśniący, tradycyjnie produkowany w kształcie...
Oliwa Extra Vergine I.G.P.
Oliwa Extra Vergine (inaczej olej oliwkowy) to oliwa o zmiennym zabarwieniu od złocistożółtego do żółtozielonego,...
Prosciutto Cotto
Szynka Prosciutto Cotto to wyjątkowa włoska szynka produkowana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Jest niezwykle...
Pecorino
Pecorino – ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny, pochodzący z Włoch. Nazwa...