Składniki

spianata-calabrese-piccante
Spianata Calabrese to tradycyjne dojrzewające salami pochodzące z regionu Calabria. Spianata jest przygotowywana z najlepszego...
ser-grana-padano-dop-na-tle-pieca
Rodzaj włoskiego sera produkowany z mleka krowiego. Ser ten jest zaliczany do serów...
włoska-mąka-typu-00-farina-molino-scoppettuollo-z-regionu-Campania
Do przygotowania ciasta używamy wyłącznie włoskiej mąki, typu „00”, tzw. farina,  Farina typu...
pomidory-pelati-san-marzano-dop
San Marzano pomidory, są odmianą pomidorów śliwkowych. Uważane są przez wielu kucharzy na świecie za...
pancetta-arrotolata
Pancetta jest to boczek wieprzowy , który jest przyprawiony solą, czarnym pieprzem oraz czasem innymi przyprawami. Pancetta...
salame-napoli
Salami Napoli jest produkowane w Neapolu. Wyłącznie z mielonego mięsa wieprzowego: 70% chudego mięsa i 30% tłustego...
prosciutto-crudo-di-parma
Szynka parmeńska (wł. Prosciutto di Parma) – rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej...
gorgonzola
Gorgonzola – podpuszczkowy, miękki, dojrzewający niebieski ser pleśniowy pochodzący z północnych Włoch, z regionu Lombardia....
ser scamorza
Scamorza to tradycyjny, kremowy, miękki, twarogowy ser śmietankowy. Jest gładki i lśniący, tradycyjnie produkowany w kształcie...
oliwa-extra-vergine-peperoncino
Oliwa Extra Vergine (inaczej olej oliwkowy) to oliwa o zmiennym zabarwieniu od złocistożółtego do żółtozielonego,...
prosciutto-cotto
Szynka Prosciutto Cotto to wyjątkowa włoska szynka produkowana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Jest niezwykle...
pecorino
Pecorino – ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, twardy, lekko pikantny, pochodzący z Włoch. Nazwa...